Het ontstaan van het Bakblikje

Mijn naam is Marc Wielens. In dit stukje wil ik jullie vertellen hoe het Bakblikje is ontstaan. Jarenlang heb ik met veel plezier in de techniek gewerkt bij een bedrijf in Twente. Helaas kwam ik door een  reorganisatie zonder werk te zitten. Ik had ik de keus of weer opnieuw een baan in de techniek te zoeken of compleet het roer om te gooien. Ik heb voor het laatste gekozen. Samen met mijn vrouw en kinderen hebben we besloten een Foodtruck te gaan runnen. Een droom die we altijd al een keer wilden verwezenlijken is nu werkelijkheid geworden.

Eind december 2021 hebben we de foodtruck opgehaald vanuit Amsterdam,  waar hij jarenlang als foodtruck ingezet was. De afgelopen 2 jaar heeft hij door corona stil gestaan en stond hij opgeslagen in een oude loods. Nadat we de foodtruck op een trailer vervoerd hebben richting de Achterhoek, hebben we de foodtruck compleet aangepakt. Allereerst zijn we begonnen om hem weer helemaal technisch in orde te maken want hij moest natuurlijk ook weer voor de APK keuring. Nadat dit weer in orde was, zijn we met de rest aan de gang gegaan. Zowel de binnenkant als de buitenkant zijn flink onder handen genomen en hebben een ware metamorfose ondergaan. Het resultaat mag er zijn en daar zijn we best trots op. Inmiddels hebben we een aantal feesten en events verzorgd en we hebben de smaak te pakken

Samen met een ambachtelijke slager uit de buurt hebben we ervoor gekozen om ons te specialiseren in kipgerechten. Ook de broodjes komen van een ambachtelijke bakker uit de buurt. Zo bereiden we onder andere heerlijke broodjes krokante kip en wraps ter plekke gebakken op de bakplaat. Beide zijn belegd met een heerlijk krokante kipfilet en voorzien van vers gesneden groentes en heerlijke toppings naar keuze. Naast onze kipspecialiteiten bereiden we ook normale hamburgers, broodjes braadworst  en kunnen we indien gewenst ook een heerlijke puntzak krokante friet aanbieden.